ACTUEEL

Dichterbij ontsluit 450 e-health-toepassingen voor hele zorgsector

Gehandicaptenzorgorganisatie Dichterbij heeft een platform gelanceerd met 450 e-health-toepassingen. Die is bedoeld voor eigen medewerkers, andere organisaties in de sector en individuele gebruikers.

Dat meldt Dichterbij op 6 juni. Nog niet eerder zijn in Nederland zoveel toepassingen bij elkaar op een platform gezet. Ze zijn te selecteren op hulpvraag, maar ook op type en prijs. Iedere toepassing is voorzien van een compacte beschrijving om snel de toepassing en het nut te kunnen doorgronden.

Toepassingen

Technologische oplossingen kunnen een bijdrage leveren aan kwaliteit van leven van cliënten, stelt Dichterbij. Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het aanbod aan e-health toepassingen is enorm, maar versnipperd. Voor zorgmedewerkers is het niet te overzien wat er allemaal op de markt is en wat wel en wat niet werkt.

Een team van specialisten en mensen met veel ervaring op het gebied van techniek en ehealth bij Dichterbij heeft daarom de afgelopen maanden hard gewerkt om de grote hoeveelheid zinvolle toepassingen bij elkaar te brengen en online te ontsluiten. Het gaat om apps, websites en fysieke toepassingen, zoals hulpmiddelen om zelfstandiger te zijn, om mensen die niet kunnen praten een stem te geven, die beweging stimuleren of mensen een leuke en zinvolle daginvulling geven.

Dichterbij blijft het platform regelmatig aanvullen met nieuwe toepassingen. De organisatie roept iedereen op om daarvoor bijdragen en tips te geven.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Jacob Wijnia

8 juni 2018

Een groot probleem bij e-health en het gebruik van audiovisuele middelen en opnamen in de behandeling vind ik de AVG-proof opslag van deze gegevens. Ze zijn vanwege de traceerbaarheid naar een patiënt onderdeel van het medisch dossier (EPD). Alle AVG-privacyaspecten die gelden voor het EPD gelden voor de filmpjes, foto's, e.d. Heb nog geen goede software gezien die dit ondersteunt en regelt. TIPS? Ik hoor het graag j.wijnia@leokannerhuis.nl.

Marian Draaisma

8 juni 2018

Mooi initiatief om e-Health toepassingen te clusteren en te ontsluiten. Goed voorbeeld van transparantie en gebruik van gemeenschapsgelden. Chapeau Dichterbij.

Oscar van Dijk

8 juni 2018

Het is wel verwarrend dat hier de term "platform"gebruikt wordt. De suggestie wordt daarmee gewekt dat alle 450 toepassingen op het platform samenwerken. Beter lijkt de term "keuzeportaal". Uitstekend initiatief overigens.

Top