HRM

Nieuw keurmerk voor zelfstandig verpleegkundigen

Zelfstandigen in zorg en welzijn kunnen vanaf vandaag een nieuw kwaliteitskeurmerk halen. De HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) heeft de normen als basis zullen dienen voor het nieuwe keurmerk bekend gemaakt. Dat meldt vakblad Nursing.

Het HKZ-keurmerk is een persoonsgebonden en onafhankelijk keurmerk voor alle zelfstandige verpleegkundigen, (kraam)verzorgenden en begeleiders in de langdurige zorg. Het keurmerk heeft als belangrijkste doel de kwaliteit van zelfstandigen in de zorg aantoonbaar te maken.

Deze zzp’ers kunnen met het keurmerk laten zien dat ze aan de complexe eisen en regelgeving van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) voldoen. Het keurmerk helpt zzp’ers om de kwaliteit van hun zorg- en dienstverlening aan te tonen aan opdrachtgevers en cliënten. Opdrachtgevers en cliënten hebben op hun beurt de zekerheid dat een zzp’er met het keurmerk kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, aldus Nursing.

De kwaliteitswet Wkkgz geldt sinds 1 januari 2016 voor alle zorgaanbieders, dus zowel voor zorginstellingen als zzp’ers.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top