Vastgoed

Syntrus Achmea koopt gezondheidscentrum in Nieuwengein

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft gezondheidscentrum Zorgplein Zuid in Nieuwegein verworven. Het centrum wordt hiermee onderdeel van het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF).

Het is de derde aankoop van bestaand zorgvastgoed die Syntrus Achmea dit jaar doet voor het zorgfonds. De portefeuille van het fonds groeit daarmee tot 346 miljoen euro.

"Onze strategie is gericht op meer beleggingen in eerste- en anderhalvelijnszorgcentra, omdat dit segment sterk zal profiteren van de decentralisatie van zorg naar de eerste lijn”, zegt fondsmanager Marco Mosselman. “We werken daarin samen met partners uit de zorgsector. Met de acquisitie van Zorgplein Zuid versterken we bovendien het belang van de Randstad in de portefeuille, in een regio met uitstekende perspectieven. Daarmee sluit de aankoop goed aan op de behoefte van onze institutionele opdrachtgevers."

Het gebouw uit 1978, met bijna 3800 m2 verhuurbaar oppervlak, is in 2014 gerenoveerd en herontwikkeld tot een gezondheids- en buurtcentrum. In het centrum zijn twee huisartsenpraktijken gevestigd, een apotheek, een podotherapeut, een logopedist, een psycholoog, een diëtist, een bloedafnamepunt en een verloskundigenpraktijk. Daarnaast huisvest het onder meer een bibliotheek, een mantelzorgorganisatie en een sociaal café.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top