ACTUEEL

Van ontucht verdachte huisarts krijgt geen nieuwe deskundige

De Leidse huisarts die wordt verdacht van ontucht met zijn eigen dochtertje en drie andere jonge meisjes en het stiekem filmen van patiënten, krijgt vooralsnog geen nieuwe deskundige toegewezen. De 37-jarige Maarten B. had de rechtbank in Den Haag daarom gevraagd, omdat een andere deskundige in het onderzoek niet objectief zou zijn.

Voor de stiekeme opnames moet nog een dagvaarding worden opgesteld, maar de deskundige, een Amsterdamse hoogleraar, heeft de beelden al wel bestudeerd om te beoordelen of er sprake was van medisch noodzakelijke handelingen. B. heeft zelf college bij de hoogleraar gevolgd en zijn advocaat maakte er bezwaar tegen dat die het dossier had ingezien voordat hij de beelden bekeek. Daardoor zou de hoogleraar kunnen zijn beïnvloed en geen objectief oordeel hebben kunnen vormen.

De officier van justitie vond het juist een voordeel dat B. zelf college van de hoogleraar heeft gehad, omdat die daardoor precies weet hoe de huisarts is opgeleid. De hoogleraar heeft overigens aangegeven dat hij B. niet kent.

Voorbarig

De rechtbank vond het verzoek voorbarig, omdat nog niet precies duidelijk is waarvan B. voor wat betreft de opnames wordt beschuldigd. De rechtbank wil pas oordelen als die dagvaarding er is en de hoogleraar is ondervraagd door de rechter-commissaris.

De volgende zogeheten pro-formazitting in de zaak is in september. De inhoudelijke behandeling volgt in januari. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top