ACTUEEL

René Peeters is nieuwe voorzitter hoofdbestuur Humanitas

René Peeters is aangetreden als voorzitter van het hoofdbestuur van Vereniging Humanitas. In de ledenraadsvergadering van 22 juni heeft hij de voorzittershamer overgenomen van Marijke van Eck, die na zeven jaar afscheid neemt.

René Peeters is een ervaren bestuurder, die vertrouwd is met het sociale domein. Hij heeft een adviesbureau, dat zich richt op (passend) onderwijs, jeugd(zorg), kinderopvang en alles wat deze domeinen met elkaar verbindt. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Opvoeden.nl en lid van de raad van advies van de landelijke onderwijsinspectie. Tot voor kort was hij wethouder van onder meer jeugd(zorg) en gezondheidszorg in Almere.

Peeters kent Humanitas goed, omdat hij als wethouder met Humanitas Almere heeft samengewerkt. Hij onderschrijft het belang van Humanitas in de samenleving. "In een maatschappij die mensen soms uitsluit door achtergrond, opleiding, ouderdom of geldgebrek is Humanitas onmisbaar. Door de decentralisaties in het sociaal domein doen zich nieuwe mogelijkheden voor om mensen te ondersteunen bij het realiseren van een menswaardig bestaan. Daar zet ik me als bestuursvoorzitter van Humanitas de komende jaren graag voor in."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top