ACTUEEL

VGN moet op zoek naar nieuwe voorzitter

Femke Halsema stopt per direct als voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). Zij is door de gemeenteraad van Amsterdam voorgedragen als kandidaat voor het burgemeesterschap van de hoofdstad, waarschijnlijk wordt ze deze zomer nog geïnstalleerd.

Femke Halsema trad in november 2015 aan als voorzitter van de VGN. Zij was als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteiten van Tilburg en Utrecht. Daarnaast was ze actief als bestuurder en lid van adviescommissies, als auteur en televisiemaakster sinds 2011. Daarvoor was zij namens GroenLinks actief in de landelijke politiek, waar ze op het laatst politiek leider en fractievoorzitter van haar partij was.

De VGN is inmiddels begonnen met de voorbereidingen voor de opvolging van Halsema. De brancheorganisatie beoogt in het najaar een nieuwe voorzitter te presenteren aan de Algemene Ledenvergadering.

Eberhard van der Laan

Onlangs werd bekend dat de gemeenteraad van Amsterdam Halsema graag ziet als burgemeester. Zij volgt Eberhard van der Laan op, die op 5 oktober 2017 overleed. Sinds oktober was ex-minister Jozias van Aartsen met ingang van 4 december 2017 waarnemend burgemeester van Amsterdam.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top