ACTUEEL

Guusje ter Horst neemt afscheid als voorzitter KNGF

Op de algemene ledenvergadering van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft voorzitter Guusje ter Horst aangekondigd dat zij de voorzittershamer in het najaar zal overdragen.

Ter Horst, die vier jaar voorzitter van het KNGF was, zei daarbij dat zij haar besluit heeft genomen in de overtuiging dat het KNGF een nieuwe voorzitter verdient die met frisse blik en nieuwe energie, voortzet waaraan zij samen met het zittende bestuur vier jaar geleden  begonnen is.

In de afgelopen vier jaar heeft Ter Horst samen met het KNGF-bestuur onder andere gewerkt aan de  modernisering van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten. De regionale besturen zijn opgeheven en de getrapte besluitvorming in de vereniging is verdwenen om plaats te maken voor een systeem waar bij leden direct (digitaal) op voorgenomen besluiten kunnen stemmen.

"Ik kijk terug op een geweldige, maar ook turbulente periode, waarin het ons gelukt is om de fysiotherapie en de fysiotherapeuten weer op de kaart te zetten", zegt Ter Horst. "Het is een professionele beroepsgroep die resultaatgericht behandelt op basis van een hoogwaardige opleiding, kwaliteit en richtlijnen die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Ik laat het KNGF dan ook met een gerust hart achter, om plaats te maken voor een nieuwe voorzitter die de positie van fysiotherapie en fysiotherapeuten verder versterkt."

De procedure voor het aantrekken van een nieuwe KNGF-voorzitter is inmiddels in gang gezet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top