ACTUEEL

Vicevoorzitter Konterman verlaat Achmea

Roelof Konterman legt eind 2018 zijn functie als vicevoorzitter van de raad van bestuur van Achmea neer. Na een dienstverband van 36 jaar, waarvan ruim vijf jaar als lid van de raad van bestuur, treedt hij terug om zich meer te gaan richten op toezichthoudende functies.

In een persbericht laat Achmea, moedermaatschappij van zorgverzekeraar Zilveren Kruis, weten dat het moment van vertrek “in tijdig en goed overleg” is  bepaald met de raad van commissarissen (RvC) en de voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea.

Konterman (61) trad in 2013 toe tot de raad van bestuur van Achmea en is in 2015 benoemd tot vicevoorzitter. Hij is binnen de raad van bestuur onder meer verantwoordelijk voor de divisie Zilveren Kruis, inclusief de voormalige divisie De Friesland Zorgverzekeraar en de divisie Informatiemanagement & Informatietechnologie (IM & IT). Daarnaast is hij onder meer lid van de raad van commissarissen van de zorgverzekeraars van Achmea en commissaris van Independer.

Bestuursvoorzitter Willem van Duin zegt het besluit van Konterman te betreuren, maar te respecteren. "Roelof is de afgelopen jaren van groot belang geweest bij zowel de groei als de stroomlijning van onze zorgverzekeringsactiviteiten en onze internationale activiteiten. Achmea’s positie als koploper in de verzekeringssector met mobiele en online dienstverlening is mede tot stand gekomen onder zijn verantwoordelijkheid voor IT.”

Over een opvolger van Konterman is nog niets bekend.

Konterman, roelof2

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top