Vastgoed

Buurtzorg opent zorgpension in Spijkenisse Medisch Centrum

Thuiszorgorganisatie Buurtzorg opent een zogeheten Buurtzorgpension met 24 bedden in het gebouw van het Spijkenisse Medisch Centrum. Het pension is bedoeld voor patiënten die tijdelijk extra zorg nodig hebben, maar waarvoor een opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk is.

"Met name voor de groep kwetsbare ouderen is een enorm tekort aan opvangplaatsen", zegt Paul van der Velden, bestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum. "Door bijvoorbeeld een val of het oplopen van een longontsteking kan zo iemand tijdelijk niet meer alleen thuisblijven en is ondersteuning en zorg nodig. Een verblijf in een Buurtzorgpension kan dan een goede oplossing zijn. De huisarts kan de medische zorg blijven verlenen en indien nodig zijn er korte lijnen met de medisch specialisten van ons ziekenhuis." 

Cohaesie Zorg, een coöperatie van huisartsen in het gebied Voorne-Putten, Rozenburg, Hoogvliet en Pernis, is betrokken bij de coördinatie van de zorg voor deze groep patiënten. Bart Wils, bestuurder van Cohaesie Zorg: "In het Buurtzorgpension worden de patiënten verzorgd door de verpleegkundigen van Buurtzorg en de huisarts. Daarbij blijft de eigen huisarts de hoofdbehandelaar. Op deze manier kunnen we samen de patiënten nog beter van dienst zijn."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top