Tech

OLVG koppelt epd aan app voor hiv-patiënten

OLVG heeft het elektronisch patiëntendossier (epd) gekoppeld aan een nieuwe app voor hiv-patiënten: de Happi app. Met de koppeling kunnen hiv-patiënten van OLVG via de app informatie over medicijngebruik, lichamelijke en psychische gezondheid aanvullen in hun eigen medische dossier.

De Happi app is een hulpmiddel voor mensen met hiv. Zij kunnen alerts inschakelen voor het op tijd nemen van hun medicatie en zij kunnen zien of gestelde gezondheidsdoelen wel worden gehaald. De afdeling Informatie en automatisering van OLVG heeft de koppeling tussen de app en het ziekenhuis-epd zelf tot stand gebracht door het bouwen van een FHIR interface.

Door de koppeling moet een completer beeld voor patiënt en arts ontstaan. Guido Van den Berk, internist bij OLVG ontwikkelde de Happi app met Joop Arends, internist bij UMCU vanuit de stichting HappiApp. "Artsen horen alleen tijdens het consult hoe het met de patiënt gaat en dat is een momentopname", zegt Van den Berk. "Doordat OLVG deze koppeling tot stand heeft gebracht, kunnen patiënten zelf, ieder moment relevante informatie aanvullen in hun eigen dossier. Voor artsen is die informatie direct zichtbaar. Zo krijgt de patiënt meer eigen regie en ontstaat er een volledig beeld van de gezondheidssituatie."


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top