Vastgoed

Pretpark krijgt zorgbestemming

Het terrein van het oude attractiepark De Vluchtheuvel wordt naar alle waarschijnlijkheid een opvang voor dementerende ouderen en gehandicapten. De gemeente Noordenveld moet in september toestemming geven voor de nieuwe zorgbestemming, zo meldt Dagblad van het Noorden.

De Brabantse ondernemer Hans Vrijvogel is volgens de gemeente in gesprek met de organisatie Goedemorgen en Flinder, die twee woonhuizen wil realiseren voor ouderen met dementie en voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. De organisatie heeft al een dergelijke vestiging in het oude gemeentehuis van Paterswolde. Daarnaast is het terrein in beeld voor een zorghotel voor mensen die een zware operatie hebben ondergaan of nog voor de boeg hebben.

Krakers

Nadat in 2007 het pretpark De Vluchtheuvel sloot werd het terrein gekraakt . Inmiddels staat het vijf hectare grote gebied in de hekken en zijn de krakers op het terrein door juridische stappen van de eigenaar vertrokken. In een brief aan de gemeenteraad laten burgemeester en wethouders van Noordenveld weten dat het terrein door de eigenaar is ontdaan van al het afval.

Volgens het college is het nu zaak om het bestemmingsplan aan te passen, zodat de eigenaar van het terrein verder kan met het ontwikkelen van zijn zorgplannen. Het nieuwe bestemmingsplan kan in september worden voorgelegd. Als er dan geen bezwaren worden ingediend kan ondernemer Vrijvogel na zes weken spijkers aan de slag gaan, aldus Dagblad van het Noorden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top