HRM

Liante roept hulp in van familie vanwege personeelstekort

Directeur-bestuurder Anneke Groenenberg van Zorggroep Liante heeft familieleden van bewoners gevraagd de komende weken bij te springen in de zorgcentra. Aanleiding is een tekort aan personeel tijdens de vakantieperiode. Dit blijkt uit een brandbrief van Groenenberg die naar familieleden van bewoners is gestuurd, meldt Omrop Fryslân.

"Ook dit jaar is het weer een grote uitdaging geweest voor de planners om de zomerroosters voor (zorg)medewerkers kloppend te krijgen", schrijft Groenenberg. "Er zijn nog veel dagen en dagdelen in augustus en september waarop we nog geen maximale dekking hebben." De directeur-bestuurder roept daarom de hulp van familie in. "Misschien is het voor u als familielid mogelijk om ons te helpen in deze periode. Wellicht kunt u hand- en span diensten verrichten of een activiteit helpen ondersteunen.”

Liante heeft zorgcentra in Drachten, Oosterwolde, Haulerwijk, Appelscha, Wolvega en Noordwolde. Door de vakantie is er over het algemeen al minder personeel, maar dit jaar is het nog erger, aldus Omrop Fryslân.

SP'ers Henk van Gerven en Maarten Heijink hebben Kamervragen aan minister Hugo de Jonge (VWS) gesteld over de kwestie. De Kamerleden willen van de minister weten wat hij ervan vindt dat een beroep gedaan wordt op familieleden "waar eigenlijk professionele hulp geboden is". "Is wat hier gebeurt niet een brug te ver?", aldus Van Gerven en Heijink.  

Eindverantwoordelijk 

Verder vragen de Kamerleden welke stappen De Jonge gaat ondernemen om te voorkomen dat in komende zomers opnieuw zo’n groot personeelstekort ontstaat dat een beroep op familieleden gedaan moet worden. Ook willen ze van de minister weten wie eindverantwoordelijk is indien tijdens de ondersteuning door familieleden iets mis gaat.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anneke Groenenberg

14 augustus 2018

Graag wil ik reageren op dit bericht. Wij zijn bij Zorggroep Liante gewend om de zorg die wij verlenen optimaal in te vullen met deskundige medewerkers. In deze vakantietijd zet iedereen een extra tandje bij in een uitstekende sfeer! Vorige week hebben wij door middel van een brief familie, vrienden en collega's gevraagd om ons te helpen. Zodat we naast de goede zorg die we bieden, we de bewoners ook een fijne zomertijd kunnen geven met activiteiten, zoals een BBQ, een fijne wandeling of een goed gesprek.
Zo is de brief door de meeste ontvangers ook opgevat.
De reacties die we op de verschillende locaties kregen zijn hartverwarmend en loyaal. Mensen willen helpen en denken mee. Ze geven bijvoorbeeld aan, wat leuk dat jullie een BBQ organiseren, zal ik helpen met de voorbereidingen? Of juist laat de afwas maar staan, mijn dochter of zoon doet dit vanavond wel even.
In deze vakantietijd is naast het bieden van goede zorg, extra hulp voor hand-, en spandiensten en activiteiten erg welkom!

Top