Vastgoed

Heemzicht plaatst zonnepanelen op dak zorgcomplex

Op het dak van woonzorgcentrum Heemzicht in de Hoeksche Waard zijn 400 zonnepanelen geplaatst. Naar verwachting gaan deze jaarlijks zo’n 55 procent van het totale jaarverbruik van het complex opbrengen.

Het zorgcentrum werd tussen 2013 en 2015 grootschalig gerenoveerd, maar Heemzicht had toen nog geen budget om te verduurzamen. Inmiddels heeft de organisatie wel voldoende geld weten te reserveren om de investering te kunnen doen. Ook heeft Heemzicht subsidie toegekend gekregen voor het plaatsen van de zonnepanelen.

"Onze kerntaken op het gebied van wonen, welzijn en zorg, blijven onze eerste prioriteit", zegt Heemzicht-directeur Arie Kamerling. "Echter, wij zijn een grootverbruiker van energie. Wij herbergen 68 kleine huishoudens en hebben daarnaast nog de algemene ruimtes, daardoor verbruiken wij veel stroom. Doordat Heemzicht heeft geïnvesteerd in 400 zonnepanelen wordt het verbruik minder belastend voor het milieu."

---

Zorgvastgoed kent veel uitdagingen: te weinig geld, ingewikkelde samenwerkingsafspraken, veranderende demografie, de veroudering van de portefeuille en knellende kaders vanuit wet- en regelgeving. Kom meer te weten tijdens het congres ‘De nieuwe generatie Zorgvastgoed’ op 11 oktober 2018. Meer informatie leest u op de website.

https://www.nieuwegeneratiezorgvastgoed.nl/info-locatie/

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top