ACTUEEL

ZonMw stelt subsidie beschikbaar voor project rond verward gedrag

Een lokale aanpak voor mensen met verward gedrag kan in aanmerking komen voor een subsidie van ZonMw. Vanaf 18 september kunnen subsidies worden aangevraagd voor regionale praktijkprojecten, projecten die zorg en begeleiding combineren en trainingen die ggz-expertise beschikbaar maken voor gemeentelijke hulpverleners.

Regionale praktijkprojecten moeten gericht zijn op de implementatie van een of meerdere bouwstenen voor een goed werkende aanpak voor mensen met verward gedrag en hun omgeving.

Bij het opzetten van integrale zorg en ondersteuning voor mensen met verward gedrag (jongeren of volwassenen) staat de samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeenten centraal.

De subsidie voor ggz-expertise moet professionals in het gemeentelijk domein vaardiger te maken in bijvoorbeeld de signalering en ondersteuning van mensen met psychische problemen, een licht verstandelijke beperking (lvb) en/of multi-problematiek.

Daarnaast kan subsidie worden aangevraagd voor de implementatie van een wijk-GGD’er in de  gemeente of voor een project gericht op gepast vervoer, aldus ZonMw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top