ACTUEEL

Loverboy was groepsleider bij jeugdzorginstelling

De 32-jarige K. B. uit Apeldoorn, die op 24 september voor de Arnhemse rechtbank verscheen op verdenking van uitbuiting en mensenhandel van twee jonge vrouwen, was tot eind 2014 groepsleider bij jeugdzorginstelling De Hoenderloo Groep. Een van de meisjes was cliënte van de instelling. Hij ontmoette haar op het schoolplein. Hij zou een relatie met haar hebben aangeknoopt terwijl hij nog in dienst was. Ze was toen nog minderjarig. Hij zou haar na haar 18e tot prostitutie hebben gedwongen.

De man moest eind 2014 vertrekken na een tweejarig dienstverband, zo meldt De Hoenderloo Groep in een verklaring op haar website. Hij werd er van verdacht zijn vriendin te hebben mishandeld.

Onderzoek

De Hoenderloo Groep verleent zorg aan kwetsbare jongens en meisjes tot 18 jaar die kampen met complexe gedragsproblematiek. Een deel van de cliënten woont op een van de instellingslocaties van de groep in de bossen bij Apeldoorn en gaat er ook naar school.

Alle medewerkers moeten beschikken over een 'verklaring omtrent gedrag'. Dat gold ook voor B., zo stelt de instelling. Op verzoek van de politie heeft De Hoenderloo Groep haar medewerking verleend aan het strafrechtelijk onderzoek. Omwille van privacy en zo lang de zaak nog onder de rechter is, kan de instelling geen nadere mededelingen doen.

Aangifte

Advocaat Sidney Smeets van B. ontkende in dagblad de Stentor de beschuldigingen. Volgens hem hebben B. en het slachtoffer elkaar nooit ontmoet op het schoolplein van de instelling. De groepsleider zou op een totaal ander deel van het terrein hebben gewerkt. De advocaat vermoedt dat de verdenking is gebaseerd op verklaringen van het slachtoffer en een vriendin van haar. Die zou ook door B. zijn uitgebuit. Beiden deden daar aangifte van.

Voorarrest

Tijdens de pro forma zitting op 24 september heeft de rechtbank besloten dat het voorarrest van B. verlengd zal worden. "Er staan voldoende ernstige zaken in het dossier die' dit besluit rechtvaardigen", oordeelt de rechtbank. Tijdens de zitting gaf B. toe dat hij met prostituees heeft gewerkt. Uit Whatsapp-berichten zou echter moeten blijken dat hij de vrouwen niet gedwongen heeft.

De zaak gaat op 28 november weer verder. Dan wordt ook duidelijk of B. wordt verdacht van uitbuiting van nog een derde vrouw.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top