ACTUEEL

GGD ZHZ is eerste dementievriendelijke GGD

Op 24 september – Wereld Alzheimerdag – kreeg GGD Zuid-Holland Zuid het certificaat ‘Samen dementievriendelijk’ uitgereikt van Alzheimer Nederland. GGD ZHZ is daarmee de eerste dementievriendelijke GGD in Nederland.

Dat meldt Het Kontakt Alblasserwaard. Het programma Samen dementievriendelijk is een initiatief van Alzheimer Nederland, pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM en het ministerie van VWS. GGD ZHZ kreeg het certificaat omdat het niet alleen eigen mensen traint in omgaan met dementie, maar ook draagt het team Publieke Gezondheid door diverse programma’s bij aan een dementievriendelijke samenleving.

Veilig

De GGD ZHZ wilde graag 'dementievriendelijk' worden om ervoor te zorgen dat mensen met dementie zich bij de balies veilig en vertrouwd voelen en op de juiste manier worden geholpen. Zo zijn bijvoorbeeld receptionisten van reizigersvaccinatie getraind en medewerkers van Veilig Thuis. Daarnaast zet het team publieke gezondheid van de GGD zich samen met verschillende gemeenten in de regio in voor de participatie van mensen met beginnende dementie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top