Vastgoed

Ondernemer start zorgcampus in Land van Ooit

Investeerder Jan Kelders wil het voormalige Land van Ooit in Drunen ombouwen tot een zorgcampus. Als het aan hem ligt, start in mei de bouw van een diagnostisch centrum. Eind september sloot Kelders de deal met gemeente Heusden rond de verkoop van een deel van Landgoed Steenenburg, waar het pretpark gevestigd was.

Naast het diagnostisch centrum, inclusief MRI, heeft Kelders plannen voor een campus voor onderzoek naar en ontwikkeling van medische instrumenten en medicijnen voor MS en Alzheimer.  De plannen voor het diagnostisch centrum met daaromheen hightech bedrijven zijn al een paar jaar oud. De plannen van de Kelders sr Group kunnen volgens Heusden bijna zevenhonderd arbeidsplaatsen opleveren, op mbo-, hbo- en universitair niveau, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Roze kasteel

Kelders, die samen met zijn zoon in de Quote 500 staat, zou in eerste instantie ook het beroemde ‘roze kasteel’ op Land van Ooit overnemen, mogelijk om er een zorghotel in te beginnen. Van die koop werd afgezien vanwege de staat waarin het kasteel verkeert. Aannemer Van Dinther gaat nu eerst de roze verf verwijderen die de stenen aantast en de serre slopen. De renovatie kost ongeveer 1,2 miljoen euro.

Heusden kocht het failliete Land van Ooit in 2008. Het betaalde er 14 miljoen euro voor. In een deel dat niet verkocht wordt, ontwikkelt de gemeente woningen – waaronder 120 luxe zorgappartementen en 45 levensbestendige hofjeswoningen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top