ACTUEEL

Robbert Huijsman wordt bestuurder van Geriant

Robbert Huijsman treedt aan als bestuurder van Geriant op 1 januari 2019. Hij volgt Jan Vuister op die met pensioen gaat. Geriant is aanbieder van hulp bij dementie thuis, in Noord-Holland.

Huijsman is een bekende in het landelijke dementieveld. Hij heeft ruime ervaring als onderzoeker, adviseur, programmaleider, directeur en toezichthouder bij verschillende organisaties in zorg en welzijn. Hij is hoogleraar Management & Organisatie van de Ouderenzorg bij de Erasmus School of Health Policy & Management, in Rotterdam. Op dit moment werkt hij nog bij Vilans als programmaleider van het nationaal programma Dementiezorg voor Elkaar, een initiatief van het Deltaplan Dementie. Daar stopt hij mee. Hij blijft wel hoogleraar na zijn aantreden als bestuurder bij Geriant.

Jan Vuister is oprichter van Geriant, dat actief is in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. De organisatie ontstond in 2000 als ketenproject uit een samenwerking tussen GGZ Noord-Holland Noord en alle verpleeghuizen in de regio. In 2004 werd Geriant een zelfstandige organisatie met Vuister als directeur/bestuurder. Naast deze functie zette hij zich, onder andere als bestuurslid van het Deltaplan Dementie, in voor de realisatie van casemanagement dementie volgens het Geriant-model. In dit model wordt zorg en behandeling in samenhang geboden door een multifunctioneel team.

Robbert Huijsman

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top