ACTUEEL

Ggz-sector gaat groen

GGZ Nederland en haar leden hebben besloten de Green Deal te gaan tekenen. Daarmee geeft de Nederlandse ggz-sector aan dat het een bijdrage wil leveren aan de duurzaamheidsopgave vanuit het Parijs-akkoord.

Voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland zal de Green Deal tekenen op 10 oktober tijdens de CleanMed Europe 2018 bij het Radboudumc in Nijmegen. Dat meldt GGZ Connect op 3 oktober. De Green Deal is een convenant tussen overheid en sectoren om zo efficiënt en effectief als mogelijk is te verduurzamen. Het richt zich op CO2-reductie, circulaire bedrijfsvoering, helende omgeving en schoon water.

Routekaarten

De ggz-instellingen gaan samen met het ministerie van VWS realistische doelstellingen in kaart brengen. Dat gaat door middel van ‘routekaarten’, die aansluiten op een aantal randvoorwaarden die voor de ggz-sector doorslaggevend zijn. Dat zijn bijvoorbeeld afschrijvingstermijnen, betaalbaarheid en de waarborging van de continuïteit van de zorg. Binnenkort kunnen instellingen die invoeren via een tool die is ontwikkeld voor de zorgbranches. De routekaarten zullen op 1 mei 2019 klaar zijn en worden aangeboden aan VWS.

GGZ Nederland gaat ook een routekaart opstellen en speelt verder een rol in het delen van goede en slechte duurzaamheidsvoorbeelden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top