ACTUEEL

Roads neemt vier Vriendenhuizen over

Roads B.V. heeft vier Vriendenhuizen van Vriend GGZ overgenomen. Met de toevoeging van de Vriendenhuizen Den Helder, De Goorn, Lisse en Amsterdam en het ambulante team in Amsterdam, zet Roads in op meer ervaringsdeskundigheid in het begeleiden van mensen met een psychische kwetsbaarheid. De Nederlandse Zorgautoriteit keurt de overname goed.

Roads ondersteunt in AMsterdam en omstreken mensen met een psychische kwetsbaarheid, justitiële of verslavingsachtergrond naar en tijdens dagbesteding, werk of opleiding. De Vriendenhuizen zijn zogeheten cliëntgestuurde locaties, waarbinnen een gastenverblijf en activiteitencentrum worden gecombineerd. De Vriendenhuizen bieden de cliënten respijtzorg buitenhuis, om mantelzorgers tijdelijk te kunnen ontlasten. Maar vooral zijn de Vriendenhuizen, aldus Roads, "oefenplaatsen voor duurzame maatschappelijke participatie, met als doel cliënten toe te rusten op een zelfredzaam bestaan".

Juul Reinking, bestuurder van Roads: "Binnen Roads werken we vanuit de behoefte van de cliënt. Hiervoor is het belangrijk om mèt de cliënten te werken en hun ervaringen in te zetten om nauwer op de behoeften van cliënten te kunnen inspelen. De visie van de Vriendenhuizen op participatie en herstel is een meerwaarde voor Roads en daarom verankeren wij die steviger in ons totale aanbod".

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top