Vastgoed

Aedifica koopt voor 35 miljoen panden met seniorenwoningen

Aedifica heeft drie panden in Nederland verworven waar hoofdzakelijk senioren wonen, waar diensten en zorg op aanvraag beschikbaar zijn. Het betreft de Statenhof in Leiden, Residentie Sibelius in Oss en Residentie Boldershof in Amersfoort. De investeerder in zorgvastgoed heeft 35 miljoen euro neergeteld voor de gebouwen.

Stefaan Gielens, directeur van Aedifica laat in een persverklaring weten "verheugd" te zijn om de Nederlandse zorgportefeuille verder te laten groeien met de aankoop van de drie gebouwen, "die gelegen zijn op aantrekkelijke stedelijke locaties". Het bedrijf gaat geld uittrekken voor de renovatie en afwerking van de panden, waardoor er meer woningen verhuurd kunnen worden.

De Statenhof in Leiden telt nu nog 79 woningen, na de verbouwing moet er plek zijn voor 108 appartementen. Het gebouw wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Het merendeel van de woningen is bedoeld voor senioren die zelfstandig wonen, met zorg en diensten op afstand. 29 Woningen worden beschikbaar gesteld aan senioren met een hoge zorgbehoefte.

Ook Residentie Boldershof in Amersfoort en Residentie Sibelius in Oss worden verbouwd. Beide locaties breiden uit en bieden in de toekomst plek voor zowel senioren die die zelfstandig willen wonen als voor senioren met een hoge zorgbehoefte. Boldershof wordt naar verwachting eind 2019 opgeleverd en Sibelius in 2022.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top