Tech

Zuyderland ziekenhuis wil met Sananet stappen zetten in e-health

Het Zuyderland ziekenhuis verkent samen met e-health-ontwikkelaar Sananet en zorgverzekeraar CZ de kansen om e-health grootschaliger in te zetten. Het ziekenhuis is met name op zoek naar oplossingen voor mensen met een chronische aandoening en een hoge ziektelast.

Volgens het Zuyderland heeft e-health bewezen voordelen voor deze patiënten. “De praktijk laat opmerkelijke uitkomsten zien voor patiënten en hun behandelaars, die in wetenschappelijke studies worden bevestigd. Voorbeelden zijn betere therapietrouw, polibezoek alleen als het echt nodig is en tot 50 procent minder ziekenhuisopnames”, aldus Zuyderland.

Op kleinere schaal maakt Zuyderland al gebruik van e-health, door middel van de zogeheten eCoaches bij aandoeningen als Parkinson, MS, IBD en chronische pijn. Deze applicaties zijn ook deels samen met Sananet ontwikkeld. In de komende jaren voorzien Zuyderland en Sananet uitbreiding van de eCoaches naar andere patiëntengroepen, zoals reuma, kanker, hartfalen, pijn bij liesbreuken en hoofdpijn.

---

Op 15 november vindt de vijfde editie van de eHealth Convention van Skipr en Emerce plaats. eHealth Convention gaat in op de laatste relevante ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, innovaties en de impact daarvan op de zorg. Sprekers zijn dit jaar onder meer Ronald Plasterk (MyTomorrows) , Jorrit Ebben (Siza) en Rachel van Hellemondt (Centrum Ethiek en Gezondheid). Klik hier voor het volledige programma.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top