ACTUEEL

Minister Bruins tekent Green Deal voor de zorg

Minister Bruno Bruins voor Medische Zorg en Sport heeft op 10 oktober de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ getekend. Om de zorg duurzamer te maken hebben 132 partijen het akkoord meegetekend. Het gaat om de overheid, de zorg en het bedrijfsleven. Het moet leiden tot minder uitstoot van CO2, energiebesparing en minder verspilling van grondstoffen.

Dat meldt het ministerie van VWS op 10 oktober. Er is onder meer afgesproken dat elke brancheorganisatie voor 1 mei volgend jaar met een plan komt hoe zij de doelstellingen van het klimaatakkoord wil bereiken. Het stappenplan moet duidelijk maken hoe de zorg denkt in 2050 klimaatneutraal te worden. Inzet is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers.

Vervuiler

"De zorg werkt hard om mensen beter te maken maar is tegelijkertijd nog een grote vervuiler. Milieuvervuiling leidt wereldwijd tot ziekte, vroeggeboortes en sterfte. Die tegenstrijdigheid willen we aanpakken", zegt minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport), die het akkoord heeft getekend.

Het initiatief voor deze Green Deal Zorg komt van de brancheorganisaties vanuit de curatieve zorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg en hun individuele leden.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

PJM van Loon

14 oktober 2018

Hoe gezonder we de jeugd weer laten opgroeien en dit ook weer vanaf de start volgens de Gezondheidsleer laten verlopen en controleren, hoe minder zorgvraag de aankomende generaties zullen genereren, hoe duurzamer het volwassen lichaam wordt. Het weer opletten, of de lichamelijke opvoeding naar gezonde houdingen , een goed ontwikkeld spierstelsel, gezonde looppatronen en gezonde, conditioneel sterke inwendige organen
Minder zorgvraag, dan ook minder kolossale zorginstituten, zorgaanbieders, bedrijven, die aan de "zieke"mens willen verdienen: de CO2 uitstoot van de Zorgtanker zal fors minder gaan worden en de aanspraak op het NBP van deze Zorgtanker ook. De almaar oplopende iatrogene schade, die de Zorg de "burgerij" nu aandoet zal gaan verminderen, wat voor meer vertrouwen in de artsen zal gaan leiden.

Top