ACTUEEL

Rechter veroordeelt stelende teammanager tot jaar cel

Voormalig teammanager Kornelia P. (49) is door de rechter veroordeeld tot één jaar gevangenisstraf wegens het bestelen van bewoners van verpleeg- en verzorgingstehuizen in Zwijndrecht en Tilburg. Ook moet de Rotterdamse 500 euro schadevergoeding betalen. Dat meldt het AD.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder 21 maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk tegen de Rotterdamse. De straf valt lager uit omdat de rechter diefstal in verzorgingstehuis De Hooge-Werf niet bewezen acht. Om haar cocaïneverslaving te bekostigen bestal P. tussen juli 2013 en mei 2014 drie bewoners in verpleeghuis Lindonk in Zwijndrecht. Ze ontvreemde onder meer een gouden horloge, gouden ring en geld uit portemonnees van de ouderen.  

In het Tilburgse verzorgingstehuis De Bijsterstede werd een broche gestolen. Een ander slachtoffer miste plotseling een gouden armband, ketting en ringen. Ook ontvreemdde ze de portemonnee van een overleden man.

De rechter vond dat Kornelia P. als verzorgster van bejaarde en kwetsbare mensen had moeten weten welke emotionele gevolgen diefstal kon hebben. “De diefstallen hebben tot veel onrust en onderling wantrouwen onder bewoners, familieleden en medewerkers geleid”, aldus de rechter. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top