ACTUEEL

Obama wil binnen weken stemming over zorgplan

De Amerikaanse president Barack Obama wil dat het Congres binnen enkele weken stemt over de hervorming van de gezondheidszorg. Hij zei woensdag dat zijn plannen desnoods met een simpele meerderheid van zijn Democratische Partij door het Congres moet worden geloodst. De kwestie is te belangrijk om nog langer te laten wachten, zei hij.

De hervorming van de gezondheidszorg is een speerpunt van het beleid van Obama, maar de Republikeinse minderheid en sommige Democraten houden de wetgeving al een jaar tegen. Het 950 miljard dollar (bijna 700 miljard euro) kostende plan moet er onder meer voor zorgen dat 31 miljoen Amerikanen een zorgverzekering krijgen. Volgens de Republikeinse oppositie kan het land zich de kostbare plannen in deze economisch zware tijden helemaal niet veroorloven. (ANP)

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top