Vastgoed

Ipse de Bruggen plaatst 440 zonnepanelen in Nootdorp

Instelling voor gehandicaptenzorg Ipse de Bruggen laat vanaf 29 oktober 440 zonnepanelen installeren op het dak van hun locatie Voorstraat in Nootdorp. Dat valt binnen het plan om dit jaar in totaal 1860 zonnepanelen te plaatsen.

Dat meldt Ipse de Bruggen op haar website. De 440 panelen wekken gemiddeld ruim 125 duizend kWh per jaar op, dat is voldoende voor 33 gemiddelde Nederlandse huishoudens. Deze panelen stoten zestigduizend kilo CO2 minder uit dan traditionele energie-opwekkers, vergelijkbaar met wat ruim drieduizend volwassen bomen per jaar omzetten.

Ommezwaai

Met het aanschaffen van zonnepanelen maakt Ipse de Bruggen een ommezwaai van traditionele energie naar zonne-energie. Dat doet zij bij meerdere locaties die geschikt zijn om zonnesystemen aan te leggen. Voor alle zonnesystemen is subsidie toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daardoor wordt het financieel aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. Het aanschaffen van energie-opwekkers van duurzame energie is één van de acties die Ipse de Bruggen inzet om te verduurzamen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top