Vastgoed

Pluryn en Nijmegen bouwen samen nieuw schoolgebouw

Zorgorganisatie Pluryn, instelling voor speciaal onderwijs Kristallis en de gemeente Nijmegen gaan samen nieuwbouw van de school realiseren. Volgend jaar ligt er een definitieve overeenkomst. De eerste fase van de nieuwbouw is gepland in 2021.

Op 25 oktober hebben Rob de Jong, bestuurder van Kristallis en voorzitter van de raad van bestuur van Pluryn, en Grete Visser, wethouder onderwijs, zorg en welzijn van Nijmegen, een intentieovereenkomst getekend. Dat meldt Pluryn op haar website. Kristallis is onderdeel van Pluryn en biedt voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen van 12 tot en met 19 jaar oud. De nieuwbouw wordt voor het belangrijkste deel gefinancierd door de gemeente Nijmegen en via doordecentralisatie van rijksgeld.

Voorzieningen

Kristallis krijgt naast het schoolgebouw extra ruimte en betere voorzieningen voor zorg, arbeid en vrije tijd, zoals mogelijkheden voor jeugdhulp en een plek waar leerlingen kunnen sporten en ontspannen. Stichting Pluryn realiseert en exploiteert de voorzieningen. Op termijn zal al het onderwijs naar de nieuwe locatie verhuizen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top