ACTUEEL

Kno-arts zet patiëntgegevens in openbare Whatsapp-groep

Toen hij wegging bij het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen heeft een kno-arts de privénummers van meer dan honderd patiënten bekendgemaakt. Hij deed dat door een openbare Whatsapp-groep aan te maken.

Dat meldt omroep AT5 op haar website. De arts probeerde zijn patiënten mee te lokken naar zijn nieuwe werkgever. In het groepsgesprek kondigt hij zijn vertrek aan en zegt: "Hierdoor kunt u niet geopereerd/gecontroleerd worden in Ziekenhuis Amstelland. [Het] is uiteraard wel mogelijk dat u door mij geopereerd wordt in het International Medical Center Acibadem." Daarnaast schrijft hij dat de wachtlijsten er aanzienlijk korter zijn dan in het Amstelland.

Verbijsterd

Het Acibadem stelt in een reactie dat het benaderen van deze patiënten een soloactie is: "Wij zijn hier vooraf niet van op de hoogte gesteld en de wijze waarop dit is gebeurd, past niet binnen de richtlijnen van Acibadem." Ziekenhuis Amstelland is ‘verbijsterd’ over de actie. "Er is een grens overschreden en wij zullen juridische stappen ondernemen. Er zijn door de betreffende arts gegevens van onze patiënten meegenomen die binnen onze muren hadden moeten blijven."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top