Tech

Philips gaat alle echoapparaten in Erasmus MC leveren

Het Erasmus MC en Philips zijn een strategische samenwerking aangegaan voor de komende vijf jaar op het gebied van echografie. In die tijd zal Philips alle mid- en high-end-echografiesystemen leveren en onderhouden op alle afdelingen van het academisch ziekenhuis.

Dat meldt Philips op 1 november. Het stelt Erasmus MC om de laatste technologische ontwikkelingen in te zetten. In de eerste fase worden veertig apparaten vervangen, en de rest in de jaren daarna. Erasmus MC en Philips maken een schuifplan om de echoapparaten zo optimaal mogelijk in te blijven zetten, zonder vertraging in de workflow.

Standaard

In het Erasmus MC worden steeds meer echoapparaten gebruikt voor patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs, nu zo’n honderdveertig. De verschillende afdelingen werken daarvoor meestal niet samen, waardoor de beschikbare apparatuur niet echt optimaal wordt benut. Er werd bij meer dan tien leveranciers ingekocht, waardoor ook het onderhoud niet centraal kon worden geregeld.

Het standaardiseren van processen voor inkoop, onderhoud en gebruik zorgen voor een efficiëntere workflow. De apparatuur en software kunnen op alle klinische afdelingen worden ingezet. Dat maakt de bediening makkelijker zodat gebruikers minder tijd kwijt zijn aan training.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top