HRM

'Veel inzet onbevoegd personeel in zorg'

In veel zorginstellingen worden mensen ingezet die het werk dat ze uitvoeren niet mogen én niet kunnen doen. Zo wordt beveiligers gevraagd om ondersteunende taken te verrichten en worden beginnende collega’s met weinig begeleiding in het diepe gegooid. Dat blijkt uit een peiling van de beroepsvereniging voor Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) onder 2570 leden.

Negen op de tien verpleegkundigen en verzorgenden werkt bij een zorginstelling die te maken heeft met personeelstekorten. De meest genoemde maatregelen om daar iets aan te doen zijn: meer mensen opleiden (55 procent), meer overwerken (44 procent), extra inzet van ondersteunend personeel (41 procent), patiëntenstops (31 procent) en minder bedden (20 procent). Soms krijgen medewerkers die nieuwe collega's aandragen een bonus of een dinerbon.

Personeelstekort

Zes op de tien verpleegkundigen en verzorgenden zien hun werkgever wel in actie komen om iets te doen aan personeelstekort en hoge werkdruk, maar 38 procent ziet juist geen actie. Sonja Kersten, directeur van V&VN: "Goede maatregelen, zoals het verminderen van administratieve lasten of het stoppen met oneigenlijke taken zoals schoonmaken of het rondbrengen van de krant, worden te weinig ingezet. Tegelijkertijd zien we slechte maatregelen, zoals de inzet van onbevoegd en onbekwaam personeel, juist te veel." (ANP)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

6 november 2018

Goed dat VenVn dit signaleert. Immers, managers denken soms bij tekort personeel aan een tekort aan “productiemedewerkers” en/of “wapperende handen”. Ze vergeten dan dat het zorgbedrijf veelal “ draait “ op de papieren van verpleegkundigen. Onbevoegde en onbekwame medewerkers verhogen de werklast van verpleegkundigen. Dit kan een vertrekreden zijn wanneer de verpleegkundige een andere werkgeefster vindt die passende bevoegdheden en bekwaamheden niet alleen beschouwd in relatie tot kwaliteit van patiëntenzorg, maar in deze ook oog heeft voor de werklast van de verantwoordelijke BIG professional, in deze de verpleegkundige!

Irma

6 november 2018

Het gaat niet alleen om meer handen aan het bed.
Kwantiteit. Maar juist ook om kwaliteit.
Nu is de tijd dat verpleegkundige leiderschap moeten inzetten. Verpleegkundige is een “ vak” . Die erkening is nodig. We horen mee te beslissen in de RVB van elke instelling. Korte termijn besluiten moeten van de tafel. Denk mee met de stip op de horizon.

HuibHezemans.nl quality projects, process quality

12 november 2018

Beste Irma, blijf vooral verpleegkundige kwaliteit leveren. Dus op basis van je functie- en werkplekvereisten en niet minder. En trek een streep waar de geschikte werkomstandigheden (capaciteit) niet worden geleverd door het management. Voordat er nieuwe patiënten/cliënten bijkomen. Dan is er ook geen tijd meer voor stippen zetten en andere mgt.-kletskoek. Ieder probleem moet terecht komen waar het thuishoort.

Top