Vastgoed

Postkantoor Delfzijl omgebouwd tot gezondheidsplein

De renovatie van het voormalige postkantoor in het centrum van Delfzijl wordt op 9 november opgeleverd. In het gebouw gaan onder andere huisartsen, apothekers en specialisten van het Ommelander Ziekenhuis aan het werk.

Dat meldt Dagblad van het Noorden op 8 november. Voor 1 december zijn alle zorginstellingen in het gezondheidscentrum getrokken, zegt Stichting Eerstelijns Diagnostiek Nederland (SEDN), eern van de initiatiefnemers van het gezondheidsplein. Naast artsen, apothekers en specialisten gaan fysiotherapeuten, podotherapeuten en logopedisten er spreekuren houden. Certe krijgt er een lab voor bloedafname. SEDN gaat er röntgen en echo-onderzoeken doen.

Vertraging

De renovatie duurde elf maanden. Door tekort aan personeel in de bouw is de oplevering drie keer vertraagd. Eigenlijk had het gezondheidscentrum op 1 juli open moeten gaan, tegelijkertijd met de sluiting van het Delfzichtziekenhuis – dat samen met het Lucasziekenhuis in de nieuwbouw van het OZG in Scheemda trok. Het OZG heeft het Delfzichtziekenhuis nog een paar maanden open kunnen houden voor poli-spreekuren. Daarna moesten patiënten pendelen naar het nieuwe ziekenhuis. De OZG-dependance in het postkantoor gaat na 1 januari open.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top