ACTUEEL

CuraeVitel en PlatformVmZ starten ouderenloket

CuraeVitel en Platform Verbinden met Zorg (PlatformVmZ) hebben de handen ineengeslagen om een gebruiksvriendelijk portaal met woon-, zorg- en comfortdiensten te ontwikkelen. De CuraeVitel Balie werkt als een portaal waar de oudere cliënt zelf de juiste zorg kan vinden en aanvragen.

Het portaal moet ouderen meer regie geven over de invulling van deze zorgvraag. "Via CuraeVitel Balie kan iemand op basis van eigen criteria de zorgverlener kiezen die bij hem of haar past en afspraken plannen wanneer het uitkomt. Alle rompslomp met betrekking tot aanvragen bij de Zvw, WMO of Wlz wordt op de achtergrond automatisch geregeld", zegt Harry Woldendorp van Platform Verbinden met Zorg. "CuraeVitel Balie regelt zorg aan de voorkant en hoe meer je aan de voorkant doet, hoe goedkoper het aan de achterkant wordt.

Volgens Paul Witteman van CuraeVitel zal het portaal bijdragen aan kostenbeperking in de ouderenzorg. "Om ook in de toekomst gespecialiseerde ouderenzorg te kunnen blijven bieden zonder enorme kostenstijgingen, moeten wij nu ingrijpen", aldus Witteman.

CuraeVitel Balie verzorgt zorg, woon- en comfortdiensten voor ouderen. Platform Verbinden met Zorg is een netwerk van ruim 2500 deskundige zzp’ers en organisaties in de zorg met een eigen medische staf en Wtzi-toelating.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top