Vastgoed

Plan voor nieuw gezondheidscentrum in Hengelo

Drie huisartsen en een fysiotherapeut uit Hengelo willen samen een nieuw gezondheidscentrum bouwen in het hart van het dorp. Zij hebben daarvoor grond gekocht van de gemeente Bronckhorst, zo meldt dagblad De Gelderlander.

De initiatiefnemers zijn de twee Hengelose huisartsenpraktijken ’t Zand, Petra Gerritsen en Sabine Janssen en Het Raadhuis. Gerjo Steeneveld en fysiotherapiepraktijk Jentha van Ton van Walstijn.

Het plan is afkomstig van Van Walstijn en Nico Eyck. Laatstgenoemde was huisarts in Hengelo maar overleed in 2015. Gerritsen en Janssen namen zijn praktijk over en hebben het idee samen met hun collega's verder uitgewerkt.

De huisartsen vertellen in de krant dat hun huidige panden niet voldoen aan de normen voor moderne huisartsenzorg. Hoewel de verschillende praktijken zelfstandig willen blijven, moet het samengaan de samenwerking tussen de verschillende disciplines in de gezondheidszorg bevorderen.

Hoe veel het nieuwe centrum kost, kunnen de initiatiefnemers nog niet zeggen. Dat hangt onder meer af van de uiteindelijke grootte van het gebouw. "Dat is nog niet helemaal zeker. We hebben de financiering ook nog niet helemaal rond. Maar we hopen het binnen twee jaar neer te kunnen zetten", zegt een van de initiatiefnemers in De Gelderlander.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top