ACTUEEL

Radboudumc krijgt leerstoel Persoonsgerichte Preventie

Gerard Molleman is per 1 november 2018 benoemd tot bijzonder hoogleraar Persoonsgerichte preventie: de verbinding tussen zorg en public health. De leerstoel is gevestigd bij de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc en wordt gefinancierd door GGD Gelderland-Zuid.

GGD en Radboudumc willen met de leerstoel duurzame samenwerking en aansluiting realiseren tussen de public health en de eerste- en tweedelijnszorg. In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat patiënten in de spreekkamer worden aangesproken op leefstijl en gedrag. Ze worden uitgedaagd om te zoeken/mee te doen aan gezondheidsbevorderende activiteiten in de wijk.

Het leggen van deze verbindingen tussen huisarts, ziekenhuis, GGD en welzijnswerk in de wijk of gemeente is een langjarig proces, waarin netwerkvorming belangrijk is, zo laat de organisatie weten. De leerstoel kan en zal hier een stimulerende rol in gaan spelen.

Gerard Molleman is sinds 2008 manager van de afdeling Gezond Leven van GGD Gelderland-Zuid. Hij is verantwoordelijk voor het epidemiologisch onderzoek en de collectieve preventie van de GGD. Daarnaast geeft hij sinds 2010 leiding aan de academische werkplaats publieke gezondheid AMPHI Integraal Gezondheidsbeleid.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top