ACTUEEL

'Te lang onduidelijkheid over zorgdekking'

De zorgverzekeraars hebben nu wel allemaal hun premies voor 2019 bekendgemaakt, maar hun afspraken met de ziekenhuizen staan nog lang niet overal vast.

"Waar de ene verzekeraar (VGZ) met slechts een kwart van de ziekenhuizen afspraken heeft kunnen maken, is een andere (Menzis) er met zeven op de tien al uit. Consumenten hebben daardoor nog geen zekerheid bij welk ziekenhuis zij volgend jaar terechtkunnen met hun zorgpolis", aldus vergelijkingssite ZorgKiezer. Dat had volgens een woordvoerder al wel gemoeten.

Meerjarenafspraken

"De belangrijkste discussiepunten in de onderhandelingen zijn de groei of krimp van het aantal patiënten, vergoeding van dure medicijnen en de verplaatsing van ziekenhuiszorg naar de eerste lijn. Ook worden met veel ziekenhuizen meerjarenafspraken gemaakt wat meer tijd kost", constateert de vergelijker.

De verwachting is dat de verzekeraars er uiteindelijk wel met alle ziekenhuizen uit gaan komen, maar dat is niet echt zeker, zegt Zorgkiezer. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Richard Jansen

15 november 2018

Oplossing is simpel: restitutie polis. Heb je geen onduidelijkheid over de dekking, en is een veel minder riskante belegging dan de natura polis. Wel iets duurder, maar dat zijn Duitse staatsobligaties nu eenmaal ook vergeleken met de Argentijnse variant. Helaas is gokken met je gezondheid een nationale sport geworden.

Frank van Wijck

15 november 2018

Laten we ervoor zorgen dat de naturapolis op één lijn stellen met "gokken met je gezondheid" niet ook een nationale sport wordt.

Top