ACTUEEL

Medicijninformatie moet simpeler worden

De informatie en bijsluiters bij medicijnen moeten simpeler en begrijpelijker worden. Ook moet het gemakkelijker worden om de informatie online te vinden. Om dat doel te bereiken neemt het ministerie van Volksgezondheid een aantal stappen.

Om versnippering van informatie tegen te gaan worden de websites van de medicijnautoriteit CBG, het bijwerkingencentrum Lareb, de Nederlandse huisartsen en de apothekers aan elkaar gekoppeld. Een zoekopdracht op een van de websites moet dan in de resultaten informatie van alle websites weergeven.

Het Netwerk Patiënteninformatie, zoals de aanpak wordt genoemd, moet de beschikbare informatie ook begrijpelijker maken. Kenniscentrum Pharos maakt een overzicht van alle informatie, zodat deze ook begrijpelijk is voor bijvoorbeeld laaggeletterden en analfabeten. Animaties kunnen hierbij ook een rol spelen.

"Ik wil dat patiënten zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over de mogelijkheden voor hun behandeling'', aldus minister Bruno Bruins. "Dit netwerk helpt daarbij. Zo kunnen mensen samen met hun arts beslissen welke zorg het beste bij hen past.'' (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Rene van de Lustgraaf

18 november 2018

Geen copy van de werking op een A4, namelijk in het medicijndoosje zit al een bijsluiter. Beperk het werk en de kosten. Het A4je wordt beschouwd als voorlichting??

Top