HRM

Isala en Scania gaan samenwerken op duurzame inzetbaarheid en Lean

Isala en Scania gaan vanaf 2019 samenwerken om elkaars expertise continu te verbeteren. Isala deelt haar kennis op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers met Scania. Truckfabrikant Scania deelt haar deskundigheid met Isala op het gebied van de Lean managementfilosofie- en aanpak.

Dat meldt Isala op haar website. De samenwerkingsovereenkomst werd getekend door Rob Dillman, voorzitter van de raad van bestuur van Isala, en Johan Uhlin, managing director van Scania. Het ziekenhuis en de truckfabrikant zijn twee van de grootste werkgevers in Zwolle.

Duurzame inzetbaarheid

Scania hecht grote waarde aan de gezondheid en vitaliteit van haar medewerkers. De organisatie heeft een intern Health Center dat diverse activiteiten aanbiedt om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Om dit nog verder te professionaliseren zal Isala onder andere beweeg- en preventieprogramma’s aanbieden en scholing gaan geven aan de gezondheidsprofessionals bij Scania.

Lean

Scania werkt al jarenlang volgens de Lean-managementfilosofie en –aanpak, waarbij continu verbeteren centraal staat. Het bedrijf draagt haar expertise op dit gebied graag over aan Isala, die ook werkt volgens het Lean-principe. Isala wil haar patiënten steeds betere zorg bieden en om dat te realiseren is het optimaal inrichten van bedrijfsprocessen cruciaal. Scania-medewerkers zullen onder andere als docent worden ingezet binnen de Lean-opleiding van Isala en Isala Lean-trainers gaan meelopen bij Scania.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top