ACTUEEL

Huisartsen krijgen van Zilveren Kruis meer tijd om te tekenen

Zilveren Kruis heeft de contractering voor 2019 nog niet rond met de huisartsen. De deadline om te tekenen is weer verschoven, van 5 december naar 31 december.

Dat meldt huisarts Toosje Valkenburg uit De Bilt, een van de woordvoerders van meer dan honderd huisartsen uit de regio’s Zuid-Kennemerland, Zuidoost Utrecht, Gooi en Vechtstreek en Drenthe die weigeren te tekenen. Het is niet bekend wat de gevolgen van deze verschuiving zijn voor de contractonderhandelingen.

Een aantal artsen hebben niet getekend en een aantal artsen hebben slechts voor drie maanden getekend, met het verzoek om vanaf april opnieuw onderhandelingen te voeren. Zilveren Kruis gaat daar niet op in. De artsen weigeren om het standaardcontract te tekenen, omdat zij het niet eens zijn met de inhoud en met de tarieven die de zorgverzekeraar aanbied. Volgens de LHV komt Zilveren Kruis de afspraken die zijn vastgelegd in het hoofdlijnenakkoord voor huisartsen niet na.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Arne van Oranje

7 december 2018

De zorgverzekeraars krijgen de hele zorg in de loopgraven met hun beleid wat alleen maar gericht is op kostenreductie, ook al laten ze voorkomen het voor de kwaliteit en transparantie te doen.

De overheid, bij monde van Rutte 3, zegt aan de ene kant dat de zorg beter moet en de wachtlijsten kleiner maar aan de andere kant komt er niet genoeg geld bij voor de zorg om dit te bewerkstelligen. En Rutte 3 laat dit gevecht lekker uitvechten door de zorgverzekeraars of gooien het over de heg naar de gemeentes, maar zelf houdt Rutte 3 hun handen schoon bij deze veldslag.

De hele zorg zou als demonstratie gele hesjes moeten gaan dragen, daarvan loopt de broek vol van Rutte.

Richard Jansen

8 december 2018

Een groot deel van het probleem is natuurlijk dat zorg door huisartsen vaak geen echt financieel risico is, en een verzekering daar weinig toevoegd. Om dan iets te kunnen verdienen moet je minder aan de huisartsen uitgeven dan dat bij de premieberekening is verwacht. Met een normaal rendement als eis jij je dan al snel op absurde tarieven. Oplossing is even simpel als politiek onhaalbaar: huisarts uit het basispakket. Het gevolg zien we nu: conflict tussen partijen die elkaar niets te bieden hebben, maar tot elkaar veroordeeld zijn. Het ultieme ongelukkige huwelijk .

Top