ACTUEEL

Foodwatch haalt gelijk met klachten over toegevoegde suiker

De Reclame Code Commissie (RCC) heeft voedselwaakhond foodwatch in zeven klachtenprocedures gelijk gegeven. Foodwatch had gemeld dat consumenten werden misleid rond de voedingsclaim ‘geen toegevoegde suiker’. In de producten was wel degelijk suiker of een ingrediënt met veel suiker toegevoegd, zoals sapconcentraat.

Foodwatch had geklaagd over negen producten waarbij werd geclaimd dat er geen suiker was toegevoegd, onder meer ontbijtgranen, Rinse appelstroop, aardbeisnoepjes, tomatensap en kinderkoekjes. In twee zaken stelde de Reclame Code Commissie foodwatch overigens niet in het gelijk.

Reductie van suiker staat weer volop in de belangstelling, sinds het Nationaal Preventieakkoord in november de noodzaak van een lagere consumptie ervan onderstreepte. Het RIVM constateerde vorig jaar al dat er weinig tot niets terechtkomt van de vrijwillige suikerreductie die de voedingsindustrie al jaren belooft. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Har

17 december 2018

De hypocrisie ten top , zelfs medicatie wordt bijvoorbeeld aspartaam of een andere kunstmatige zoetstoffen toegevoegd ( bijvoorbeeld bepaalde antibiotica ) het is ook de verantwoordelijk van de overheid die moet waken voor voedselveiligheid .De voedselproducenten en UNILEVER zijn feitelijk mede verantwoordelijk voor de chronische ziektekosten last zoals Obesitas Diabetes en Chronische darmziekten etc .

Wulf van Loenen

17 december 2018

Ja inderdaad, vooral ook medicijnendrankjes zijn inmiddels vergeven van de (kunstmatige) zoetstoffen om ze 'lekker' te maken. Pillen veel minder. Mijn dochter met een stofwisselingsziekte gaven we alles uitsluitend in pilvorm, die maalden en losten we zelf op. Dan waren de darmproblemen door (kunstmatige) zoetstoffen veel minder.

Top