ACTUEEL

VWS geeft zeven ton extra aan VIPP-GGZ regeling

Het ministerie van VWS stelt nog eens zeven ton beschikbaar voor de uitvoering van de VIPP-GGZ regeling. Het extra geld is bedoeld voor gebruikersverenigingen om te kunnen voldoen aan de voorwaarden van MedMij.

Dat meldt VIPP-GGZ op haar website. VWS maakte de aanvulling van de VIPP-GGZ regeling eind december bekend tijdens de kick-off bijeenkomst.

EPD

Voor het bereiken van de doelstellingen uit de VIPP GGZ-regeling zijn niet alleen activiteiten binnen ggz-instellingen zelf nodig, maar ook aanpassingen het EVS (Elektronisch Voorschrijf Systeem) of EPD (Elektronisch Patiënten Dossier). Om de benodigde wijzigingen aan de software efficiënter te maken, wordt binnen de ggz een beroep gedaan op gebruikersverenigingen.

MedMij

Deze verenigingen van instellingen trekken gezamenlijk op richting hun leveranciers. De gebruikersverenigingen kunnen subsidie aanvragen, zodat zij de benodigde aanpassingen in de EPD’s en EVS-en kunnen financieren, waaronder het inbouwen van de MedMij standaarden en het aanpassen van ICT-software om te voldoen aan het MedMij-afsprakenstelsel.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top