HRM

Topvrouw zorgautoriteit: 'Zet verpleegkundige in raad van bestuur'

Topvrouw zorgautoriteit: 'Zet verpleegkundige in raad van bestuur'

Om de problemen op de zorgarbeidsmarkt op te lossen moeten bestuurders in de zorg hun oor te luisteren leggen bij verpleegkundigen. Dat zegt Marian Kaljouw, bestuursvoorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit, in het magazine van V&VN, de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden.

Kaljouw is zelf opgeleid als verpleegkundige. Ze stond aan de basis van de oprichting van branchevereniging V&VN, een fusie van 36 organisaties voor verpleegkundigen en verzorgenden, die nu ruim 100 duizend leden telt. Kaljouw leidde de organisatie ook als bestuursvoorzitter van 2005 tot 2012. Een beetje preken voor eigen parochie is het wel, maar Kaljouws boodschap is juist niet alleen aan verpleegkundigen gericht.

In de bestuurkamer

"Als bestuurders echt het lef hebben om te luisteren naar verpleegkundigen en verzorgenden, komen ze tot heel andere inzichten, andere oplossingen en andere resultaten", zegt de NZa-topvrouw in het interview. "Iedereen schreeuwt moord en brand over de arbeidsmarktproblemen, maar vraag nou eens aan verpleegkundigen en verzorgenden wat er nodig is om de uitstroom te beperken."

Medisch specialisten zijn vaak al te vinden in de bestuurskamer. Kaljouw pleit ervoor om ook een verpleegkundige aan de raad van bestuur toe te voegen. "Verpleegkundigen vormen een kerndiscipline in bijvoorbeeld een ziekenhuisorganisatie. Als je zelf in de top zit en je geeft hun geen positie, vergeet je een heel belangrijk stuk. Dan doe je de patiënt tekort."

Juiste zorg op de juiste plek

De rol van verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en verzorgenden zal volgens Kaljouw in de komende jaren steeds groter worden. "Omdat ze 24 uur per dag die patiënt in de gaten houden, de context betrekken en als geen ander het totaalbeeld op tafel kunnen leggen. Zij zijn opgeleid om de brug te kunnen slaan tussen het technische deel – de behandeling – en de omgeving van de patiënt, de leefsituatie."

Met de koers die de zorg in Nederland inslaat – verwoord in het rapport De juiste zorg op de juiste plek – krijgt het werk van de verpleegkundige en verzorgende nog meer gewicht. "De NZa heeft drie jaar geleden al een visie neergelegd die gebaseerd is op het zo lang mogelijk thuis kunnen functioneren van mensen. Daar hoort een goed georganiseerd netwerk rond de patiënt bij."

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Peter Koopman

8 januari 2019

Er zijn 211.904 verpleegkundigen actueel geregistreerd in het BIG register waarvan een deel inservice, mbo-, bachelor, Master en PhD gekwalificeerd en met diverse beroepservaringen en vanuit diverse functies. De kans op passende en dus ook cultuurverwante sollicitanten voor RvT/RvC en RvB/directie functies is derhalve groot! Een goed advies dus van Mevr. dr. M. Kaljouw !!!

DGo

8 januari 2019

Wanneer je maar oud genoeg wordt zie je dat functies in een bepaalde periode worden afgeschaft en weer wat later is het ‘het ei van Columbus’ en wordt de functie weer opnieuw uitgevonden -:).

Zo verdwenen oa de verpleegkundig directrice en de wijkverpleegkundige.

De wijkverpleegkundige is inmiddels al weer een tijdje terug. Omdat deze functie besparend zou werken. Dat is macro gezien natuurlijk niet waar, maar de wijkverpleegkundige terug halen was wel een ‘verstandig besluit’.

De verpleegkundig directrice terug lijkt mij niet zo boeiend.
In principe zijn niet bepaalde beroepsgroepen in een RvB vertegenwoordigd. Zelfs geen medisch specialisten. Een bestuurder met medische achtergrond kan zelfs redelijk verstorend werken. Er moet immers worden bestuurd en dat kan iemand heel goed zonder medische opleiding en soms ook nog wel beter zonder die medische balast.

Waar ik wel op zit te wachten is de terugkeer van het nachthoofd!

Veronica van Nederveen

8 januari 2019

Misschien dat bestuurders die het lef hebben om naar verpleegkundigen en verzorgende te luisteren ook naar patiënten gaan luisteren. Wat zou dat heerlijk zijn.
Veronica van Nederveen
www.patientenstem.nu

Peter Bakens

13 januari 2019

In de jaren 80/90 mocht ik als ex-wijkverpleegkundige deel uitmaken van de RVT van een grote Haagse Thuiszorgaanbieder. Sindsdien heb ik meer dan 35 keer gesolliciteerd op een vacante RVT plaats bij diverse, met name ouderenzorgaanbieders. Afwijzing na afwijzing: mijn ervaring is dat het voor verpleegkundigen nauwelijks mogelijk is om voor een dergelijke positie in aanmerking te komen. De interesse gaat uit naar vrienden in het OBNetwerk. Mensen met financiële of juridische achtergrond. Die veelal niet gehinderd door kennis over de core-business van de instelling toezien.................... Hoe kan deze situatie veranderd worden?

Top