ACTUEEL

Bijleveld wil nieuwe verdeling Wmo-geld in 2011

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil de verdeling van het Wmo-geld per 2011 aanpassen. Dat schrijft staatssecretaris Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

Oordeel VNG

Van de commissie Financiën van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) wordt donderdag een oordeel verwacht over het model. Te snel, vindt wethouder Otwin van Dijk uit Doetinchem. De wethouder pleit voor meer tijd voor de VNG.

Versobering van zorg

Het huidige verdeelmodel voldoet niet. Sinds 2008 is het model gebaseerd op statische gegevens, schrijft het Nederlands Dagblad. Hierdoor moeten gemeenten soms voor 25 procent minder geld de Wmo-taken uitvoeren. Dit betekent veelal een versobering van de zorg en gemeenten moeten de tekorten aanvullen uit de algemene reserve. Uit het rapport 'Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg 2009' van de FNV blijkt dat het Wmo-budget voor ruim veertig procent van de gemeenten te laag is. De helft van de gemeenten legt zelfs eigen middelen bij.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top