ACTUEEL

Open dag ziekenhuizen trekt 200.000 bezoekers

De landelijke open dag voor ziekenhuizen heeft ruim 200.000 bezoekers getrokken. Meer dan honderd vestigingen van bijna zeventig algemene ziekenhuizen hebben zaterdag 20 maart hun deuren geopend voor het publiek.

Startschot open dag

Zaterdagochtend gaven Roelf de Boer, voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en Henk Gerla, voorzitter raad van bestuur van het Sint Franciscus Gasthuis, het startschot voor de landelijke open dag. De open dag was eigenlijk vorig jaar gepland, maar werd afgeblazen vanwege de Mexicaanse griep.

Aandacht voor arbeidsmarkt

Volgens de NVZ spreken woordvoerders van de ziekenhuizen van “een gezellige drukte, geïnteresseerde bezoekers en waardering voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg”. Bezoekers waren daarnaast ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om in een ziekenhuis te werken.

Klagen over de zorg

De open dag is de afsluiting van de campagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’ van de NVZ. Met de campagne wilde de vereniging het imago van de Nederlandse algemene ziekenhuizen verbeteren. In een interview in De Gelderlander van 19 maart stelt De Boer dat de neiging tot klagen over de zorg niet terecht is. “Uit een groot onderzoek, dat we later dit voorjaar uitbrengen, blijkt dat we het internationaal juist hartstikke goed doen. De wachtlijsten zijn hier kort, ons pakket verzekerde zorg is uitgebreid, de eigen bijdragen zijn gering.”

Zorgconcentratie

In het interview benadrukt De Boer de noodzaak van zorgconcentratie. Moet elk ziekenhuis nog wel alle specialismen blijven aanbieden? Volgens de NVZ-voorzitter levert zorgconcentratie veel op, zowel qua besparingen als kwaliteit.

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top