ACTUEEL

Maximale ontslagsom voor bestuurder Cosis

Maximale ontslagsom voor bestuurder Cosis

75.000 euro ontslagvergoeding krijgen en dan een dag later beginnen aan een nieuwe baan. Het overkwam bestuurder Hetty Verhulst vorig jaar toen ze weg moest bij gehandicapteninstelling Cosis. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.

Dat blijkt uit de jaarrekening over 2018 van de instelling, die na een fusie tussen de Drentse zorginstelling Promens Care en het Groningse NOVO verder is gegaan als Cosis. Verhulst vormde tot 31 augustus nog de raad van bestuur samen met Ria Stegehuis. Ze werd ontslagen en ging een dag later, op 1 september, aan de slag als bestuurder van zorginstelling ASVZ.

In zwaar weer

Het nieuws dat Verhulst de maximale ontslagvergoeding voor bestuurders in de zorg meekreeg en een dag later alweer ergens anders aan het werk was, komt op een vervelend moment. Het Dagblad van het Noorden meldt hoe de gehandicaptenzorg in het noorden in zwaar weer verkeert. Drie instellingen hebben het afgelopen jaar miljoenen verlies geleden.

Voorzitter van de raad van toezicht van Cosis Ab Meijerman zegt bij de krant dat de vergoeding geheel volgens de afspraken is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top