ACTUEEL

Vier ggz-afdelingen beloond met TOPGGz-keurmerk

Het bestuur van de Stichting Topklinische GGz heeft het TOPGGz-keurmerk voor vier jaar toegekend aan vier afdelingen. Twee afdelingen binnen de ggz hebben het keurmerk voor het eerst toegekend gekregen: PersonaCura, onderdeel van GGz Breburg, en Zorglijn Autisme-ADHD (Neurobiologische ontwikkelingsstoornissen), onderdeel van Karakter.

Aan twee andere afdelingen is het keurmerk na hervisitatie opnieuw toegekend: Centrum Jonge Kind Karakter UC, onderdeel van Karakter, en Centrum Lichaam, Geest en Gezondheid (CLGG), onderdeel van GGz Breburg. 

Innovatie

Het idee achter het keurmerk is om een impuls te geven aan innovatie en doelmatigheid van de ggz. Onder de kerntaken van TOPGGz vallen, naast het certificeren, het inzichtelijk maken van wat de meerwaarde is voor de patiënt en het ondersteunen van de afdelingen bij het uitvoeren van de topklinische functies.

Strenge eisen

Om in aanmerking te komen voor het TOPGGz-keurmerk moeten afdelingen voldoen aan strenge eisen. Zo moeten ze aantonen dat ze zeer gespecialiseerde patiëntenzorg combineren met het ontwikkelen van nieuwe behandelmethoden, wetenschappelijk onderzoek en structurele kennisoverdracht.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top