ACTUEEL

IGJ legt Regina dwangsom op wegens gebrek aan kwaliteit

De IGJ heeft Zorgrésidence Regina, een kleinschalig verpleeg- en verzorgingshuis in Velp, een last onder dwangsom opgelegd. Als het niet voldoet aan een eerder opgelegde aanwijzing van de inspectie, moet de instelling maximaal tienduizend euro betalen.

Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd op haar website. Regina krijgt vier weken de tijd om alsnog aan de aanwijzing te voldoen. Als dat niet gebeurt, moet de instelling duizend euro per week betalen.

Aanwijzing

De inspectie gaf Regina in november 2018 een aanwijzing, waarin stond dat Regina binnen zes maanden verbeteringen moest doorvoeren op de thema’s ‘deskundige zorgverlener’ en ‘sturen op kwaliteit en veiligheid’. De aanwijzing verplicht de instelling om verbeteringen te maken.

Methodisch werken

Tijdens een bezoek in mei bleek dat Regina nog steeds tekort schiet op de genoemde terreinen. Zo waren zorgverleners te weinig bekend met het concept methodisch werken. Ook gebruikt Regina de kwaliteitsinformatie, die het bestuur nodig heeft om de kwaliteit en veiligheid van zorg te verbeteren, niet of nauwelijks.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top