ACTUEEL

Opnamestop in MST 'door slechte doorstroming naar verpleeghuizen'

Het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft niet voldoende verpleegbedden vrij. Daarom heeft het ziekenhuis in Enschede een opnamestop ingesteld: opnames voor ingrepen die niet spoedeisend zijn worden uitgesteld.

Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt tegen Tubantia dat het probleem in de doorstroming ligt, met name naar andere instellingen als verzorgings- en verpleeghuizen. Het feit dat veel verpleegkundigen op vakantie zijn, draagt ook niet positief bij aan de situatie. De krant meldt dat de opnameruimte in het MST van uur tot uur wordt bekeken. 

Uit onderzoek van de organisatie van verpleegkundigen en verzorgenden V&VN bleek dat de werkdruk in de vakantieperiode door verpleegkundigen en verzorgenden in 2018 als nog zwaarder werd ervaren dan in 2017. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

remco

2 augustus 2019

Wat een positieve reactie van de woordvoerder van het ziekenhuis. Tjonge dat verpleegkundigen op vakantie zijn draagt niet positief bij aan de situatie....
Volgens mij is het een veel uitgebreidere problematiek, maar gelukkig is de WOORDVOERDER van het MST echt iemand die met zijn/haar HART in de zorg werkt.
1. tekorten in de zorg met name bij verpleegkundigen
2. zorg wordt zwaarder ervaren
Gelukkig draag je als woordvoerder van een ziekenhuis zo enorm bij aan het motiveren om gekwalificeerd personeel binnen te halen en te behouden. Schaamteloos als de woordvoerder van je organisatie zo over personeel spreekt, vrije vertaling: verpleegkundigen dienen dan maar niet op vakantie te gaan? Misschien zal deze woordvoerder zelf eens de werkvloer op moeten gaan ipv ongefundeerd praatjes te maken want dat helpt de patiëntenzorg niet echt vooruit, wees positief kritisch zonder wijzend te zijn naar een beroepsgroep...

Top