ACTUEEL

Pompestichting reduceert aantal bedden

De Pompestichting reduceert het aantal bedden van 350 naar 300. Steeds minder patiënten krijgen tbs opgelegd waardoor een aantal bedden niet wordt opgevuld. Dat meldt De Gelderlander.

Herplaatsing personeel

Er vallen geen gedwongen ontslagen door het terugbrengen van het aantal bedden. Wel moet  personeel herplaatst worden binnen de Pompestichting.

Terugloop tbs-patiënten

Bestuursvoorzitter Jos Poelmann verklaart in De Gelderlander de terugloop van het aantal tbs-patiënten:  “Rechters gaan er minder snel toe over, omdat ze een tbs-behandeling te lang vinden duren. Advocaten raden om die reden hun cliënten aan zich niet psychologisch te laten testen, zodat ze gegarandeerd gevangenisstraf en geen tbs krijgen. En er is minder criminaliteit in Nederland. Dat zie je ook aan de terugloop in gedetineerden bij de gevangenissen.”
In januari bleek nog dat klinieken amper plek hebben voor vrouwen die zijn veroordeeld tot tbs met dwangverpleging.

Zorgen

In ggz-vakblad Psy spreekt vice-president Yvo van Kuijck van het gerechtshof in Arnhem zijn zorgen uit over deze ontwikkelingen. Volgens hem dreigt het tbs-systeem van binnenuit te worden opgeblazen met grote nadelige maatschappelijke gevolgen.

Interview Poelmann

In het meinummer van Skipr-magazine dat medio april verschijnt geeft Pompe-bestuursvoorzitter Jos Poelmann in een interview zijn visie op de toekomst van de forensische ggz.

 

>> Skipr daily <<

Skipr daily brengt u elke ochtend voor 8:00 uur een overzicht van het meest actuele nieuws. Abonneer u gratis op deze dagelijkse e-mailnieuwsbrief. U kunt de Skipr daily personaliseren door zelf de voor u interessante rubrieken te kiezen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top