ACTUEEL

HMC en mboRijnland stellen opleiding samen

Het Haagse ziekenhuis en de onderwijsinstelling hebben een maatwerkopleiding tot doktersassistent samengesteld. Het onderwijsprogramma bestaat voor het eerst volledig uit medewerkers van Haaglanden Medisch Centrum (HMC).

Ruim twintig HMC-medewerkers tussen de 25 en 60 jaar begonnen op maandag 2 september aan de tweejarige opleiding. Momenteel werken zij op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis, onder meer als spreekuur-assistent of secretaresse.

Zelfontwikkeling

Het samenwerkingsverband geeft HMC-medewerkers de kans om zich verder te ontwikkelen, aldus Norbert Hoefsmit, bestuursvoorzitter bij het ziekenhuis. “Ik ben trots op onze medewerkers dat zij deze stap durven te nemen. Het is niet zomaar iets om weer met een opleiding te beginnen en er naast gewoon te blijven werken”, aldus Hoefsmit tegen het Voorburgs Dagblad.

Trots

Otto Jelsma, voorzitter college van bestuur mboRijnland, is blij met de samenwerking. “Ik ben trots dat we als mboRijnland op deze manier kunnen bijdragen aan het opleiden van deze medewerkers en dit samen met de instelling vormgeven. Dit past bij het uitgangspunt van mboRijnland waarin het leven lang ontwikkelen ook centraal staat.”
 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top