ACTUEEL

Martin Sitalsing verruilt Lentis voor politiebaan

Bestuursvoorzitter Martin Sitalsing vertrekt 1 oktober bij ggz-instelling Lentis in Groningen. Hij wordt baas van politie-eenheid Midden-Nederland (Utrecht, Flevoland en 't Gooi).

Martin Sitalsing wordt als leidinggevende van deze eenheid bij de Nationale Politie actief in de provincies Utrecht, Flevoland en 't Gooi. Hij leidde ook het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag.

Geen baan

Met de overstap keert Sitalsing terug als politiemanager. In 2012 vertrok hij bij de politie, omdat hij bij een promotie niet de baan kreeg die hij verwachtte. Twee maanden geleden gingen al geruchten over de overstap.

Verbinding

"In de afgelopen jaren heeft de heer Sitalsing zich ingezet om de verbinding tussen Lentis en de maatschappij verder vorm te geven", laat Peter Lerk weten, voorzitter van de raad van toezicht van Lentis. "We danken Martin voor zijn inzet in de afgelopen jaren."

Landelijk korpschef Erik Akerboom zegt blij te zijn met de terugkeer van Sitalsing. Die heeft volgens hem "een schat aan ervaring: operationeel, bestuurlijk én als leidinggevende. Hij is maatschappelijk zeer betrokken en gaat ook ongemakkelijke vraagstukken binnen de politie niet uit de weg."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top